Sibil Yanev Kirjoitan blogia maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikasta. Ulkomaalaistaustaisena annan omia näkemyksiä varsinkin kotouttamispolitiikkaan liittyen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmuutto

Suomalaiset junapummit Amerikassa

Suomalaisista Amerikan siirtolaisista on totuttu kuulemaan enimmäkseen menestystarinoita. Kaikki eivät kuitenkaan menestyneet. Toisenlaisia tarinoita kerrotaan uudessa kirjassa (Jenni Stammeier: Suomalaiset junapummit - Kulkureita ja kerjäläisiä Amerikan raiteilla, Docendo 2019).

Junapummit ei ollut mikään vähäinen ilmiö. Arvioiden mukaan suomalaisia junapummeja reissasi 1920-luvulla Pohjois-Amerikassa jopa 10 000. Suurin osa ajautui kulkuriksi vastoin tahtoaan, joillekin se oli elämäntapa. He olivat pääasiassa miehiä ja raiteille heitä ajoi erityisesti työttömyys.

Australia on maa, johon mahtuu

Australia on maa, johon mahtuu

# Australia-päivää on taas vietetty 26.1.2018. Itse päivän teema on noussut vuosi vuodelta enemmän tikun nokkaan. Australian alkuasukkaat, alkuaustralialaiset, aboriginaalit, ovat joka vuosi protestoineet kansallispäivän viettämistä muistoksi siitä, miten britit v. 1788 saapuivat Sydneyn rantaan ja alkoivat ottaa tuota ”maailman suurinta saarta” eli itse asiasta kokonaista mannerta haltuunsa.

Sibil, senkin rasisti!

Sibil, senkin rasisti!

 

-----

Agenda

·        Johdanto-kritisoin maahanmuuttopolitiikkaa, en ole siis maahanmuuttajavastainen

·        Omia kokemuksia koulusta ja sosiaalitoimistosta

·        Miksi puhun näistä asioista?

·       Rasismi ja syrjintä ovat osittain ryhmäkäyttäytymisen tulos

-----

Miehekäs halaus ja muita etiopialaisia juttuja

 

 

Vihdoinkin löytyi ratkaisu meitä kaikkia miehiä askarruttavaan ikuisuusongelmaan, eli siihen kuinka toista miestä voi halata miehekkääseen tyyliin ja kiusaantumatta.

Pääsin nimittäin hiihtolomilla mukaan etiopialaisiin juhliin Vantaalla. Yksi huomiota herättäneitä seikkoja oli etiopialainen "mieshali", joka tapahtuu kättelyn yhteydessä näppärästi ja tyylikkäästi napauttamalla ristikkäiset olkapäät yhteen kahteen kertaan. Tavallaan kyse on vahvasti etunojaisesta kättelystä, jossa otetaan vartalokontaktia.

---

Onko rasismia vertailla rotuja sentein ja sekunnein?

# Nykyisessä keskusteluilmapiirissä on suorastaan luvatonta vertailla rotuja. Siltä ainakin monesti tuntuu. Jos tekee liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, saa helposti rasistin leiman otsaansa.

   Suomen Kuvalehti 35/2015 rohkeni kuitenkin ottaa mielipidetutkimuksen kohteeksi maahanmuuton ja rasismin erilaisissa olomuodoissaan. Aivan aiheellisesti mielipidetutkimuksen pohjalta on keskusteltu intohimoisesti. Tässä keskustelussa on pohdittu ja sivuttu monia oleellisia kysymyksiä.

Päivitys "Tuntemattomaan"

Kirjailija V.Linnan teoksesta "Tuntematon sotilas" on moneksi. Ja moneen suuntaan sitä on väännettykin, näyttämöllä, elokuvissa, radiossa, pakinoissa, sketseissä, parodian kohteena jne. Linnan luomat henkilöt ovat kansallisia perustyyppejä. Kun suurten ikäluokan edustajalle mainitsi, että joku on kuin ilmetty Hietanen, hän ymmärsi heti mitä tarkoitettiin.

Ennen Aku Louhimiehen uutta elokuvaa Linnan kirjasta, olisi nykynuorisolle luotava nopealukuinen päivitetty versio aiheesta. Ja tässä se tulee: Tuntematon pakolainen!

Koiran rakkautta

Kuusi vuotta sitten koiramme Panda istuskeli lautan nokassa ja tuumaili mitä tuumaili. Tuumailee toki edelleenkin.
  Kiinanpystykorvissa on itämaista mystiikkaa ja sellainen luonne ettei niiden tarvitse olla mitään mieltä mistään. Joskus sellainen mielettömyys on hyvä asia. Että kuuntelisi vain luontoa ja katselisi peilityyntä järveä. Ilman suurempaa tulkintaa ja selitystä kaikkeudesta.

Kiinanpystykorva ei ole miellyttämisenhaluinen, mutta silti se on kunnioittava ja ylväs koirarotu, joka kävelee omistajansa vierellä omassa maailmassa, mutta kuitenkin samassa.

Kansalaistorin mielenosoitus rasismia ja natsiretoriikkaa vastaan

Mielenosoituksessa on 10 - 20 000 osanottajaa. En erityisesti kannata "monikulttuurisuutta", multiculturalism, Multikulti, vaan vastustan rasismia ja natsiretoriikka.

23 vuotta Suomessa!

25.5.1992 saavuin Suomeen. Aurinko paistoi ja ihmiset söivät jäätelöä. Itse pyysin toppatakin ja käsineet!

Lentokentällä poliisi oli vastassa lomakkeiden kanssa. Hitsi, muualla joutuu tekemisiin univormumiesten kanssa silloin kun on tehnyt jotakin väärin. Onneksi yksi suomalainen pariskunta (/Matti ja Silva) oli tulossa Nicaraguasta ja he auttoivat kovasti.

Täytin lomakkeita ja lähdin matkalle tuntemattomaan. Tuntui kuin olisi matkustanut toiseen avaruuteen, koska kaikki (paisti miestäni) oli uutta. Onneksi lähellä on ollut alusta lähtien ystävällisiä ja auttavaisia ihmisiä.

Julkaise syötteitä